Nummer 1 - mei 2010
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  Archief
 
 
 
Nieuwsbrief   Logo
Voorwoord

Een nieuw medium

Welkom bij de nieuwe Nieuwsbrief van Huisartsopleiding Nederland. Ons nieuwe medium om informatie uit te wisselen met u - de hoofden en medewerkers van de instituten, de opleiders huisartsgeneeskunde, onze samenwerkingspartners. Waar de website zakelijke informatie geeft, is de nieuwsbrief journalistiek van opzet. Met een mix van onderwerpen, varierend van interviews en korte berichten tot de stand van zaken bij de diverse projecten.

Bijzonder is de medewerking van de instituten aan deze nieuwsbrief. Het was van meet af aan de bedoeling dat de nieuwsbrief een platform wordt voor informatie-uitwisseling. Hoe geef je dat beter vorm dan met de inzet van ‘lokale correspondenten’? We hebben ze gezocht en gevonden: contactpersonen op de instituten die oren en ogen open houden en nieuws verzamelen dat de moeite waard is om met iedereen te delen. Van verhuizing tot ‘best practice’ – het doel is dat anderen er ook hun voordeel mee kunnen doen. In dit nummer vindt u bijdragen van Utrecht (Carolien Nusse) en Rotterdam (Thérèse Brans). Maastricht en Groningen staan inmiddels ook op de lijst. Maar het groeimodel is nog niet compleet – dus wie volgt?

In dit eerste nummer nemen we ook afscheid van de nieuwsbrief voor het project Werving opleiders. De tweede fase van dit project wordt binnenkort afgerond en dat valt samen met het vertrek van Eleanne Plaizier, die namens Publicarea een goede bijdrage heeft geleverd in de vorm van onder andere de wervingsposteractie en de nieuwsbrief van het project. Uiteraard blijft de werving van opleiders wel een vast onderdeel in deze Nieuwsbrief.

Ik wens u veel leesplezier en eindig met een ‘Aufforderung zum Tanz’: doe mee, reageer, laat weten wat u vindt, mist, waardeert. Dat kan via onze contactpersoon, Leonie Troost: l.troost@huisartsopleiding.nl

Jan Muurling
directeur Huisartsopleiding Nederland


Naar boven