Nummer 21 - juli 2015
 
 
 
 
 
 
 
  Archief
 
 
 
Nieuwsbrief   Logo
Nieuws van instituten

Jettie Bont nieuw hoofd huisartsopleiding AMC-UvA

Jettie Bont

Jettie Bont is het nieuwe hoofd van de huisartsopleiding AMC-UvA. Per 1 september volgt ze 2015 Kees van der Post op, die in februari afscheid nam. Voor de meeste stafleden van onze huisartsopleiding is Jettie Bont waarschijnlijk geen onbekende. Ze was vijf jaar lid van het hoofdbestuur van de LHV en heeft daar vooral goed werk gedaan voor de jonge huisartsen. Ook heeft ze zich sterk gemaakt voor het op de agenda zetten van het onderwerp ‘kwaliteit van het vak’. `

Carrière
In 2001 begon Jettie aan de huisartsopleiding in het AMC, waar ze ook geneeskunde studeerde. Na een jaar stapte ze over naar Utrecht om in te kunnen stromen als aiotho. Vanaf 2005 werkt Jettie als huisarts. In 2008 promoveerde ze op een onderzoek naar de prognose van luchtweginfecties bij ouderen. Haar eigen huisartspraktijk startte ze in 2011.

Inspirerend
We denken dat we met Jettie niet alleen een uitstekend hoofd van de huisartsopleiding hebben gevonden, maar ook een prima collega voor onze afdeling en een aanwinst voor Huisartsopleiding Nederland. Jettie heeft een brede oriëntatie op het vak en combineert wetenschappelijke kennis met praktische én bestuurlijke ervaring in de beroepsgroep. Daarbij is ze energiek en ambitieus. Wij kijken uit naar een inspirerende samenwerking!

Marja Könning,
plaatsvervangend hoofd Huisartsopleiding AMC-UvA

Naar boven