Nummer 23 - december 2015
 
 
 
 
 
 
 
  Archief
 
 
 
Nieuwsbrief   Logo
Kort nieuws

Onderwijs zowel voor aios als voor HAB’s

Begin november hebben de eerstejaars aios de STARtclass gevolgd. Een aantal huisartsgroepsbegeleiders (HAB’s) heeft, om de betrokkenheid van hetgeen in de Schola Medica gebeurt te vergroten en om een beter vervolg te kunnen geven aan het onderwijs op de instituten, parallel aan de aios hetzelfde onderwijs gevolgd.

Quotes
Schola Medica heeft een aantal leuke quotes van HAB’s ontvangen die wij graag delen:

“Mijn gedachte is dat deze cursus voor opleiders aanbevolen moet worden; eventueel verplicht stellen. Immers zij moeten al een soort gelijke training doen voor de HAP. Mooier zou zijn om deze cursus dan uniform op 1 centraal opleidingsinstituut  (Schola Medica) te laten doen.  Een zeer leerzame week. De meerwaarde is het leren voor mijzelf om anders een trauma/acuut zieke te benaderen. Goed om te weten wat een aios leert in deze STARtclass.”

“Scenariotraining is zeer leerzaam, voor jezelf als arts en ook om aios weer bij te kunnen begeleiden. Goed om te zien wat er van aios verwacht wordt: wat moeten ze lezen vooraf (dat was veel!) en wat ze moeten kunnen bij de toets (best pittig, goed om zelf te beleven). Een avond met elkaar eten/verpozen is zeker een plus voor deze cursus.”

Naar boven